maandag, 6. juli 2015 - 15:12 Update: 06-07-2015 16:55

Dijsselbloem benoemt Roger van Boxtel voor één jaar tot president-directeur NS

Roger van Boxtel voor één jaar president-directeur NS
Foto: Archief EHF
Utrecht

Roger van Boxtel (61) is op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC) van de NS door minister Jeroen Dijsselbloem benoemd tot president-directeur van NS per 1 augustus 2015 voor de periode van één jaar. Dit meldt de NS maandagmiddag.

'Begin 2016 zal de RvC het proces starten voor de definitieve invulling van de CEO-positie', aldus de NS.

Roger van Boxtel heeft een brede ervaring in het bedrijfsleven en het publieke domein. Tot voor kort was hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij Menzis. Daarnaast heeft hij diverse politieke functies vervuld. Hij kent de situatie die eigen is aan NS: een organisatie met een zeer belangrijke maatschappelijke rol voor de mobiliteit in Nederland, die tegelijkertijd een commerciële opdracht te vervullen heeft.

De Raad van Bestuur van NS bestaat door de benoeming van Roger van Boxtel als voorzitter weer uit twee personen. Na het vertrek van Timo Huges fungeerde CFO Engelhardt Robbe tevens als waarnemend CEO.

Geen bonus

Op nadrukkelijk verzoek van de heer Van Boxtel zelf en met instemming van de RvC en de aandeelhouder, is met hem alleen het voor de functie gebruikelijke vaste jaarsalaris afgesproken, van een variabele beloning zal geen sprake zijn.

Provincie: