maandag, 6. juli 2015 - 21:54

Lange files door Franse feestdag

Lange files door Franse feestdag
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het wordt volgens de ANWB komend weekend zeer druk op de Franse wegen richting het westen en zuiden. Aangezien het dinsdag 14 juli een vrije dag is hebben veel Fransen een lang weekend vrij. Dat is vooral op zaterdag 11 juli goed te merken op de weg.

Vanwege de viering van Quatorze Juillet gaan veel Fransen er voor een paar dagen tussenuit. Op de A6/A7 richting het zuiden levert dat op vrijdagavond en zaterdag zeer lange files op bij Lyon en Valence. Ook verwacht de ANWB opstoppingen op de A9 richting Spanje tussen Nîmes en Montpellier en bij Narbonne. De drukte is een voorproefje van Zwarte Zaterdag 1 augustus.

In Nederland sluiten de scholen in de regio Midden. Van een massale uittocht is volgens de ANWB geen sprake. Het zal vrijdagmiddag wel druk zijn op de A1 en A12 richting de oostgrens en op de A2, A16 en A27 naar het zuiden. Maar de avondspits stelt waarschijnlijk weinig voor.

Wel kunnen de werkzaamheden en evenementen komend weekend voor oponthoud zorgen. Bij Rotterdam begint Rijkswaterstaat aan een omvangrijke opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug (A16) die de hele zomer zal duren. Rond Ahoy in Rotterdam wordt het dringen vanwege het Northsea Jazzfestival. Op zaterdag is er kans op files op de wegen rond Weert door Bospop en bij Best door dancefestival Extrema Outdoor.

In Duitsland staan zaterdag de meeste files in het noorden rond Hamburg op de A1 en A7 (veel vertraging door werkzaamheden). In het zuiden zijn de snelwegen rond Neurenberg (A3) en München (A8, A99) de belangrijkste flessenhalzen.

In Oostenrijk is de Fernpasstrasse het grootste knelpunt. Dat is de B179 tussen de Duitse grens bij Füssen en Nassereith. In Zwitserland zijn er vrijdagmiddag en zeker zaterdag lange wachttijden bij de Sint Gotthardtunnel in de A2. Richting Italië kan de wachttijd al oplopen tot meer dan twee uur.

 

Provincie: