maandag, 6. juli 2015 - 22:13 Update: 07-07-2015 11:57

Politie zoekt dader schietincident Leeuwarden

Foto van politie auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Op maandagmiddag rond 17.30 uur is er een schietincident geweest aan de Bilgaardpassage in Leeuwarden. Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden raakte hierbij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de dader, maar deze wist te ontkomen. Het zou volgens getuigen gaan om een negroïde man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.75 meter lang. Verder heeft hij een gouden tand en een traan tatoeage. Hij droeg een groen camouflage shirt en is weggefietst op een zwarte opoefiets met zwarte fietstassen.

Mensen die weten wie de dader is of weten waar hij verblijft, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Het is van belang dat men niet zelf actie onderneemt in de richting van de dader. Deze man is vuurwapengevaarlijk. Wie meer informatie heeft over deze dader wordt verzocht contact op neme met de politie via telefoonnummer 0900-8844 en in geval van spoed met het alarmnummer 112.

De aanleiding van het schietincident is nog niet duidelijk. Het slachtoffer verklaarde dat hij eerder die middag een woordenwisseling had met de dader. Dit was bij de Aldi supermarkt aan de Bilgaardpassage.

 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):