dinsdag, 7. juli 2015 - 12:06 Update: 07-07-2015 15:26

Mysterie rond korte verdwijning jongen van 15 jaar

Korte vermissing 15-jarige jongen blijft mysterie
Foto: MV
Reeuwijk

De 15-jarige jongen uit Gouda die maandag vermist werd, is dinsdagochtend rond 08.00 uur gevonden op de Ree in Reeuwijk.

De jongen bleek gewond aan zijn voeten en is verzorgd door hulpdiensten. Dit meldt RTV West dinsdag. De jongen was sinds maandagmiddag vermist. Hij had die middag nog wel naar huis gebeld, toen hij op de fietst  zat. Hij zei dat hij onderweg was naar huis, maar kwam daar niet aan.

Na een lange zoektocht kwam de jongen dinsdagochtend vroeg in de buurt van de Reeuwijkse plassen uit de bosjes wankelen. Het is nog een raadsel wat er met hem is gebeurd. Maandagavond startte een grote zoektocht. Duikers vonden daarbij een t-shirt, schoenen en een fiets.Ook werd een politiehelikopter ingezet.  In de loop van de nacht werd de zoektocht gestaakt.

Uiteindelijk werd de jongen dinsdagochtend door zijn vader op de Ree gevonden. Omroep West verslaggeefster Mariët Overdiep kwam het tweetal tegen op de weg en was getuige van de hereniging. Mariët Overdiep: 'Hij viel zijn vader huilend in de armen. Ik nam ze met de auto mee naar de politie. Ik heb hen een appel en melk gegeven.'

Het leek er volgens Mariët Overdiep op dat de jongen in shock was. Hij omschreef de afgelopen uren als
'het ergste dat hij ooit heeft meegemaakt'. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
 

Provincie:
Blik op 112: