dinsdag, 7. juli 2015 - 15:31

Buma: niet toegeven aan Griekse eisen

Foto van Sybrand Buma CDA | CDA
Foto: CDA
Den Haag

De EU-landen moeten niet toegeven aan de eis van de Grieken om de schuldenlast te verlichten. Dat is belangrijk omdat landen anders in de toekomst geen afspraken meer met elkaar kunnen maken. Dat zegt Sybrand Buma vandaag in een interview met De Telegraaf. Wat hem betreft hoeft Griekenland niet uit de euro, maar dat kan wel de consequentie zijn.

'De Grieken kunnen honderd referenda houden, internationale afspraken veranderen daardoor niet', aldus Buma. Hij vindt dat Europa er alles aan moet doen om een Grexit te voorkomen omdat het drama voor de Grieken dan alleen maar groter wordt. ,,Maar gemaakte afspraken moeten worden nagekomen.'Grexit vindt hij eigenlijk een rare term ,,omdat er officieel helemaal geen manier is om uit de euro te treden'.

'Tot februari lag Athene op koers om een begrotingsoverschot te halen, zodat het aan de verplichtingen kon voldoen. Toen kwam er een nieuwe regering die zich daar niets van aantrekt.'. Europa moet volgens Buma koers houden omdat er anders een veel groter gevaar dreigt, namelijk dat EU-landen vinden dat ze zich niet meer aan internationale afspraken hoeven te houden.