dinsdag, 7. juli 2015 - 16:22 Update: 07-07-2015 18:53

Aanhoudingen in Venlo en Grubbenvorst in internationaal drugsonderzoek

Vijf aanhoudingen in internationaal onderzoek drugshandel
Foto: Polizei Duisburg
Venlo

De politie heeft dinsdagochtend op diverse plaatsen in de gemeente Venlo en Grubbenvorst in totaal vijf aanhoudingen verricht.

Vijf aanhoudingen

Dit in verband met een lopend internationaal rechercheonderzoek naar handel en bezit van verdovende middelen. Het gaat om vier mannen uit Venlo en één man uit Grubbenvorst in de leeftijd van 35, 39, 41, 44 en 45 jaar oud. Bij de actie zijn vier auto's, drie vuurwapens, enkele kilo's softdrugs en enkele duizenden euro's in beslag genomen.

Verdovende middelen

De doorzoekingen vonden plaats op zeven locaties in Venlo en een in Grubbenvorst. Meer aanhoudingen in dit lopende rechercheonderzoek worden niet uitgesloten. Een rechercheteam is sinds begin van dit jaar bezig met het onderzoek naar de handel en het bezit van verdovende middelen. Daarin is ook intensief samengewerkt tussen de Nederlandse en Duitse politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente en Belastingdienst.

Internationaal onderzoek

Op 7 mei werden door de Duitse politie en Openbaar Ministerie al diverse grote hoeveelheden verdovende middelen en geld in beslag genomen bij een actie in het Duitse Schönebeck. Daarbij werden twee verdachten aangehouden, die nog altijd in voorarrest zitten.

Tag(s):