dinsdag, 7. juli 2015 - 21:29 Update: 08-07-2015 16:23

Dode schietpartij Sint Oedenrode is 51-jarige man uit Eindhoven

Sint Oedenrode

De man die dinsdagavond in Sint Oedenrode bij het woonwagenkamp aan de Bolle Akkers om het leven kwam bij een schietpartij is een 51-jarige man uit Eindhoven. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'Kort na de melding arriveerde de politie en kon ter hoogte van de kruising Zwembadweg met de Ollandseweg een 42-jarige man uit Sint-Oedenrode aanhouden. Zijn betrokkenheid bij dit incident wordt onderzocht', aldus de politie.

Voor het slachtoffer kwam naast een ambulance ook een traumahelikopter ter plaatse, maar de man bleek reeds overleden. De politie startte direct een grote klopjacht naar personen die betrokken zijn geweest bij het schietincident. Hierbij werden een politiehelikopter en hond ingezet. Dit leidde er toe dat twee verdachten snel konden worden aangehouden maar deze zijn later op de avond weer in vrijheid gesteld. De derde 42-jarige verdachte is na een korte achtervolging klemgereden op de Ollandseweg.

Vuurwapen gevonden

In de onmiddellijke omgeving van de aanhouding trof de politie een vuurwapen aan. Deze is voor verder onderzoek in beslag genomen. 

De politie was nog massaal op de been en zocht de omgeving af naar nog meer verdachten. De op- en afritten bij Veghel en Sint-Oedenrode werden afgesloten. De technische recherche is een onderzoek gestart op de plaats van het schietincident. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):