dinsdag, 7. juli 2015 - 22:16 Update: 07-07-2015 22:17

Oranje onder 19 maakt 'fantastische start' op EK

Oranje onder 19 maakt 'fantastische start' op EK
Foto: Archief FBF
Griekenland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Oranje onder 19 is het Europees Kampioenschap uitstekend begonnen. De leeftijdsgenoten van Rusland werden met 1-0 geklopt door een doelpunt van Pelle van Amersfoort.

De spits van sc Heerenveen kopte op slag van rust de openingstreffer op het bord. Rusland raakte in het vervolg nog de lat, maar Oranje sleepte de drie punten uit het vuur. Een welkome zege, want met Duitsland (vrijdag) en Spanje (maandag) wachten niet de minste tegenstanders.

Aron Winter kon zijn geluk niet op. "Dit is een fantastische start van het toernooi en een belangrijke overwinning op een sterke tegenstander", reageert de bondscoach tegenover de KNVB. "Dit is een mooie beloning voor de trainingsarbeid die de jongens afgelopen weken verrichtten."

"We genieten hiervan en kijken tegelijkertijd uit naar de aankomende krachtmeting met Duitsland", besloot keuzeheer Winter. Winst op de Duitsers, die later vanavond hun eerste groepswedstrijd spelen, zou een megastap zijn richting de halve finale. De bovenste twee plekken in de poule geven recht op een ticket voor de eindstrijd.

Categorie:
Tag(s):