dinsdag, 7. juli 2015 - 22:23 Update: 07-07-2015 22:25

Ook vluchtelingen opgevangen in Goes en Zwolle

Ook vluchtelingen opgevangen in Goes en Zwolle
Foto: Archief EHF
Zwolle/Goes

Binnen de Zeelandhallen in Goes en de IJsselhallen in Zwolle wordt op korte termijn extra opvangcapaciteit ingericht om vluchtelingen onderdak te kunnen verlenen in aanloop naar hun asielprocedure. Het zal voornamelijk gaan om alleenstaanden uit Eritrea en Syrië. Dit meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dinsdagavond.

Piek

'De laatste tijd is er sprake van een niet eerder vertoonde piek van het aantal vluchtelingen dat zich in Nederland meldt om asiel aan te vragen. In de afgelopen vier weken waren dat gemiddeld 1100 personen per week', aldus het COA. Deze toename zal naar verwachting nog langer aan gaan houden. Daarmee wijkt het huidige beeld af van de situatie die in 2014 aan de orde was.

Naast de instroom uit Eritrea en Syrië zijn er de nieuwe aanmeldingen van relatief veel alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV). Ook komen er veel nareizigers, gezinnen van vluchtelingen die inmiddels een vergunning hebben. Vanwege de hoge instroom is er meer behoefte aan opvanglocaties die gericht zijn op het ondersteunen van de procedure.

Provincie: