woensdag, 8. juli 2015 - 8:16 Update: 08-07-2015 13:21

'Belastingdienstmedewerker sluist 19,5 miljoen euro weg'

'Medewerker Belastingdienst rooft ruim 19 miljoen euro'HF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vorig jaar heeft een ambtenaar van de Belastingdienst kans gezien om 19,5 miljoen euro weg te sluizen. Dit lukte de man door zowel het falende controlesysteem bij de Belastingdienst als bij de Rabobank.

Dat schrijft de Telegraaf op basis van een onderzoek van de fiscale opsporingsdienst FIOD. De krant is in het bezit van het rapport.

De 52-jarige medewerker van de belastingdienst boekte de miljoenen over naar de rekening van een bevriende hotelbaas uit Duiven, die vervolgens de miljoenen meteen overmaakte naar de Turkse bankrekeningen van zijn zwager.

Goudstaven

Een week nadat het grote bedrag op de rekening van de hotelhouder was geschreven, viel het de fraudeafdeling van de Rabobank pas op. Maar inmiddels had de Turkse zwager al 1,3 miljoen euro aan contanten opgenomen en een miljoen euro omgezet in goudstaven.

Beslag gelegd

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de rest van het geld, maar de Turkse medeverdachte is een rechtszaak begonnen. Hij zegt dat hij niets weet van de fraude. Naar eigen zeggen zou hij de miljoenen van zijn zwager hebben geleend.

Provincie:
Tag(s):