woensdag, 8. juli 2015 - 13:01 Update: 08-07-2015 13:21

Brand in leegstaand pand Assen na stille tocht

Assen

In een leegstaand bedrijfspand aan de Groningerstraat in Assen heeft dinsdagavond brand gewoed.

Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en toen gelijk naar Grip 1 waarbij meerdere korpsen uit de omgeving werden opgeroepen, zoals onder andere Beilen, Rolde, Vries en Gieten. De brand woedde hoofdzakelijk inpandig, maar gezien de grote van het pand en de ligging werd groot opgeschaald.  Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen, zo  liet de woordvoerster van de brandweer weten.

Het pand is vannacht bewaakt om de sporen zeker te stellen voor onderzoek naar de toedracht van de brand. Bij het gebouw was eerder op de dag een stille tocht geëindigd, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Het vuur woedde in een voormalig meubelbedrijf. De omvang van de schade aan het gebouw is nog onduidelijk. Vanwege de rookontwikkeling moest een nabijgelegen snackbar enige tijd de deuren sluiten.

Het pand was eerder op de dag het eindpunt van een stille tocht voor Tom de Munter die afgelopen week overleed nadat hij tijdens de TT-nacht werd mishandeld.  'Er is een aantal bloemen en kaarsjes neergelegd ter nagedachtenis', zo vertelde de woordvoerder.

De politie vermoedt brandstichting en is een onderzoek gestart.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):