woensdag, 8. juli 2015 - 14:31 Update: 08-07-2015 14:37

Massale vechtpartij AZC Gilze, drie aanhoudingen

Massale vechtpartij AZC Gilze, drie aanhoudingen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Gilze

In het Asiel Zoekers Centrum (AZC) in Gilze is dinsdagavond onder de bewoners een massale vechtpartij uitgebroken. Dit meldt de politie woensdag.

'De politie moest in actie komen bij de vechtpartij in AZC Prinsenbos. Drie personen gingen vanwege lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De politie arresteerde drie verdachten', aldus de politie.

50 personen

Het geweld vond plaats op dinsdagavond 7 juli 2015. Rond acht uur raakten twee groepen met verschillende etnische achtergronden slaags met elkaar. In totaal ging het om circa 40 tot 50 personen.  Samen met het beveiligingspersoneel lukte het de agenten om de groepen te scheiden. 

Drie lichtgewonden

Er waren over en weer klappen gevallen. Drie jongemannen moesten naar het ziekenhuis vanwege lichte verwondingen die gehecht moesten worden. Om te voorkomen dat opnieuw de vlam in de pan zou slaan, werden de drie ergste raddraaiers gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. 

Het gaat om drie mannen van 25, 29, 30. Het drietal is woensdagochtend na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Provincie:
Blik op 112: