woensdag, 8. juli 2015 - 16:19 Update: 08-07-2015 17:15

Dijsselbloem benoemt Rosenmöller tot voorzitter raad van toezicht AFM

Paul Rosenmöller benoemd tot voorzitter raad van toezicht AFM
Foto: Archief EHF
Den Haag

Paul Rosenmöller is door minister Dijsselbloem van Financiën benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Dit meldt het ministerie van Financiën woensdag.

Daarnaast worden Annemarie van Gaal, Rob Becker en Bart Koolstra benoemd als leden van de raad van toezicht. Diana van Everdingen blijft aan als vicevoorzitter. Hiermee is de raad van toezicht per 15 juli weer op volle sterkte.

Bij de werving van de nieuwe leden voor de raad van toezicht is, in lijn met de profielschets van die raad en de aanbevelingen uit het rapport “Raad van Toezicht Autoriteit Financiële Markten (AFM); Compliance en integriteit herijkt”, nadrukkelijk gelet op geschiktheid, onafhankelijkheid, integriteit en diversiteit. ‘De raad van toezicht moet in staat zijn de AFM scherp te houden en een kritische blik van buiten naar binnen te brengen’, schrijft minister Dijsselbloem in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de positie van voorzitter is uitdrukkelijk gezocht naar een persoon die in staat is zowel een onafhankelijke, kritische houding als cohesie binnen een team te bevorderen, en bovendien brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring heeft. ‘De AFM krijgt met Rosenmöller een voorzitter die met zijn gevoel voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen en zijn verbindende persoonlijkheid een belangrijke bijdrage kan leveren aan een goed functionerende raad van toezicht. ’, aldus minister Dijsselbloem.

Provincie: