woensdag, 8. juli 2015 - 17:58 Update: 09-07-2015 8:56

Verdachte dodelijk schietincident Rotterdams eethuis geeft zich aan op Schiphol

Voortvluchtige verdachte dodelijk schietincident Rotterdams eethuis op Schiphol aangehouden
Foto: Archief EHF
Schiphol/Rotterdam

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol hebben dinsdag een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. 'De man stond sinds 17 februari op de Nationale Opsporingslijst', meldt de politie woensdag.

'Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident in een Rotterdams eethuis waarbij een 29-jarige man om het leven kwam', aldus de politie.

Op 23 september 2014 werd in een druk eethuis aan de Mathenesserweg in Rotterdam het vuur geopend op een bezoeker. De man, de Amsterdammer Hamdi Bilir, overleed ter plekke. De politie startte meteen een grootschalig rechercheonderzoek.

Opsporingslijst

​Gedurende het onderzoek werden verschillende opsporingsmiddelen ingezet om de vermoedelijke schutter op te sporen. De inzet van deze middelen leidde niet tot het achterhalen van de verblijfplaats van twee verdachten.

De hoogste instantie van het Openbaar Ministerie, het College van Procureurs-Generaal, gaf daarop toestemming om hun identiteit bekend te maken. Op 17 februari 2015 werden ze geplaatst op de Nationale Opsporingslijst, de lijst met de meest gezochte personen van ons land.

Hun foto en naam verschenen daardoor in diverse media. Dit leverde meerdere tips op. Als gevolg van deze druk, meldde de 20-jarige verdachte zich dinsdag 7 juli na zijn aankomst uit Turkije op Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee en werd hij aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: