donderdag, 9. juli 2015 - 8:42 Update: 09-07-2015 8:47

Ajax opnieuw meest gezonde voetbalclub van Europa

Ajax opnieuw meest gezonde voetbalclub van Europa
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax is voor het tweede jaar op rij het beste en meest voorbeeldige jongetje van de klas. De hoofdstedelingen vormen opnieuw de financieel gezondste voetbalclub van Europa.

Dat meldt het Financieele Dagblad donderdag op basis van de jaarlijkse Credit Football League van S&P Capital IQ. De Amsterdammers scoren vooral op het gebied van liquide middelen, zo'n 86,6 miljoen euro, en het eigen vermogen dat bijna 70 procent van het balanstotaal bedraagt.

Ajax heeft haar financiën daarmee beter op orde dan grote Europese grootmachten als Arsenal, Bayern München en Manchester City. Die clubs maken samen met het Franse AS Saint-Etienne de top vijf vol. Onderin eindigden Hertha BSC Berlin en FC Millwall.

Champions League

De vraag is of Ajax haar plek komend jaar zal kunnen vasthouden. Uit de stijgers en dalers in de lijst blijkt dat de inkomsten uit deelname aan de Champions League een seizoen kunnen maken of breken. Manchester United en AS Roma vormen daarvan de beste voorbeelden. The Red Devils speelden afgelopen seizoen niet in de hoogste Europese competitie en zakte in de ranglijst van plek 4 naar de plek 16.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):