donderdag, 9. juli 2015 - 12:24 Update: 09-07-2015 12:26

Prinses Beatrix opent tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ in Amsterdam

Prinses Beatrix opent tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ in Amsterdam
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Prinses Beatrix opent woensdagmiddag 23 september samen met koningin Sonja van Noorwegen de tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis donderdag bekendgemaakt.

Herdenkingsjaar van Gogh

In het herdenkingsjaar Van Gogh 2015, 125 jaar na de dood van Vincent Van Gogh, organiseert het Van Gogh Museum de tentoonstelling 'Munch : Van Gogh'. Kunstenaars Vincent van Gogh (1853-1890) en Edvard Munch (1863-1944) staan volgens het museum bekend om hun emotioneel geladen werken, vernieuwende stijl en bewogen levens.  

De Schreeuw

De kunstenaars worden vaak met elkaar vergeleken en zijn nu voor het eerst in één overzicht in Nederland te zien. De tentoonstelling bevat meer dan honderd kunstwerken, waaronder topstukken en bijzondere bruiklenen die bijna nooit worden uitgeleend, zoals De Schreeuw, Het zieke kind, Madonna, Patience Escalier en De Brug van Trinquetaille.

'Munch : Van Gogh' is de eerste tentoonstelling in de tentoonstellingsvleugel van het vernieuwde Van Gogh Museum dat op 4 september zijn nieuwe entreegebouw opent. De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Munch Museum in Oslo. 

Eerder was een tentoonstelling van de twee kunstenaars te zien in het Munch Museum in Oslo. De tentoonstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam is vanaf 25 september tot en met 17 januari te zien.

Categorie:
Provincie: