donderdag, 9. juli 2015 - 12:42 Update: 09-07-2015 12:58

Marco van Basten terug bij Nederlands elftal

Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Marco van Basten wordt toch de nieuwe assistent-bondscoach van Oranje. De directie van de KNVB en diens zaakwaarnemer Perry Overeem zijn donderdagochtend tot overeenstemming gekomen.

Het contract van San Marco gaat per 1 augustus 2015 in en kent een looptijd tot en met 31 juli 2018. Daardoor fungeert de voormalige superspits als rechterhand van de nieuwe bondscoach Danny Blind op het EK van 2016 in Frankrijk en het WK van 2018 in Rusland, indien het Nederlands elftal zich natuurlijk kwalificeert.

Veranderingen

Met de aanstelling van de 50-jarige inwoner van Amsterdam Oud Zuid is de staf van Oranje compleet, nadat vorige week Danny Blind was benoemd tot opvolger van de vertrokken bondscoach Guus Hiddink. De rest van de manschappen, onder wie Ruud van Nistelrooy, blijft op zijn plaats. In de aanloop naar de interlands tegen IJsland en Turkije lichten Blind en Van Basten de veranderingen in het begeleidingsteam van het Nederlands elftal nader toe.

Ontslag bij AZ

Van Basten, die zelf 58 keer het shirt van Oranje droeg, neemt daardoor toch per direct ontslag als assistent-trainer van AZ. "Ik heb echt zin in deze interessante baan en verheug me ook op de hernieuwde samenwerking met Danny Blind. Ik heb wel een lastige keuze moeten maken, omdat ik het in mijn rol bij AZ ook erg naar mijn zin had. De uitdaging bij het Nederlands elftal naast Blind gaf voor mij de doorslag", laat hij optekenen in het officiële persbericht.

Categorie:
Provincie: