donderdag, 9. juli 2015 - 14:27

Vijf aanhoudingen bij invallen twee koffiehuizen in Amsterdam

Foto inval koffiehuis | Politie
Foto: Archief foto ter illustratie
Amsterdam

Bij een controle in twee horecazaken in Amsterdam West zijn woensdagavond 8 juli vijf personen aangehouden. Ook werden verdovende middelen aangetroffen. De controle was onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

Rond acht uur startte de politie gelijktijdig de controles in twee koffiehuizen aan de Burgemeester Rendorpstraat en de Eerste Hugo de Grootstraat. De invallen vonden plaats vanwege verdenking van drugshandel. De controle richtte zich op zowel gasten als personeel.

Doorzoekingen

​In de zaak aan de Burgemeester Rendorpstraat werden drie mensen aangehouden omdat zij verdovende middelen bij zich hadden. Later op de avond zijn drie woningen doorzocht. In totaal werden daarbij verdovende middelen, een groot geldbedrag en een seal-apparaat in beslag genomen.

In de onderneming aan de Eerste Hugo de Grootstraat werden twee personen aangehouden, iemand omdat hij zich niet kon legitimeren en iemand omdat hij verdovende middelen bij zich had.

Provincie:
Blik op 112: