donderdag, 9. juli 2015 - 17:40 Update: 09-07-2015 21:42

Politie bekijkt kookwekkers in onderzoek bommenlegger Jumbo

Politie bekijkt kookwekkers in onderzoek bommenlegger Jumbo
Foto: SXC
Groningen

De politie in Groningen is in het onderzoek naar de explosieven bij Jumbo-supermarkten in de stad, bij een aantal bewoners aan de deur geweest met de vraag of zij hun kookwekker mochten bekijken.

Een kookwekker zou een aanknopingspunt zijn in het onderzoek naar de verdachte die de explosieven bij de supermarkten heeft neergelegd. Welk verband er tussen de kookwekker en de verdachte is wil de politie niet zeggen.

Tegenover Blik op Nieuws zegt politiewoordvoerder Ger Blokzijl: ‘Agenten zijn bij een geselecteerde groep mensen aan de deur geweest of zij hun kookwekker mochten bekijken. De groep mensen zijn absoluut geen verdachten, we proberen juist mensen uit te sluiten. ‘

Explosieven

Bij een jumbo-filiaal aan de Wilheminakade werd op 8 op 9 mei een explosief geplaatst. Dit explosief is niet afgegaan en door de explosieve opruimingsdienst verwijderd. Op 31 mei werd er een explosief tegen de geven van het Jumbo-filiaal aan het Overwinningsplein geplaatst. Deze is wel tot ontploffing gekomen.

Bommelding

Op zaterdag 6 juni werd er een bommelding gedaan bij het Jumbo-filiaal aan de Boumaboulevard. Na een zoektocht van enkel e uren, werden hier geen explosieven aangetroffen.

Bewakingsbeelden

Na de bommelding werden er camerabeelden vrijgegeven van de verdachte die een pakketje met explosieven tegen de gevel aan het Overwinningsplein plaatste. Ook zou er mogelijk een verband zijn met een Suzuki Swift en een witte emmer. Volgens de politiewoordvoerder zijn er al een aantal tips zijn binnengekomen. 

Politie geeft beeld vrij bommenlegger jumbo in Groningen

Provincie:
Blik op 112: