donderdag, 9. juli 2015 - 19:23 Update: 09-07-2015 22:53

Meer betalen voor autoverzekering. Verzekeraars komen geld tekort.

Amsterdam

Het is heel goed mogelijk dat de premie voor de autoverzekering omhoog gaat. De verzekeraars moesten in het afgelopen jaar 300 miljoen euro meer uitkeren op verzekeringen dan er aan premies binnenkwamen. De verzekeraars komen nu dus geld tekort.

Dat schrijft de Telegraaf op basis van uitspraken door een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB). DNB slaat alarm na de tegenvallende resultaten. Er moest 300 miljoen euro meer betaald worden dat er bijkwam in de branche Motorrijtuigen Aansprakelijkheid.

Martijn Pols van DNB in de Telegraaf: 'Daarmee hebben we een historisch dieptepunt bereikt, want nooit eerder werd in deze sector zoveel verlies geleden. Verzekeraars hebben verschillende mogelijkheden om de resultaten te beïnvloeden. Het is hun verantwoordelijkheid nu de juiste keuzes te maken.'

Volgens het Verbond van verzekeraars zijn de laatste jaren vooral de proceskosten van letselschadeclaims toegenomen. Toezichthouder DNB maakt zich al langer zorgen over de financiële positie  van de verzekeraars vanwege de enorme concurrentie in de markt. De toezichthouder wil dat de verzekeraars maatregelen nemen.

Welke maatregelen dat zullen zijn, is nog even afwachten. Een woordvoerder van het Verbond van verzekeraars benadrukt dat de verzekeraars zelf in overleg DNB bepalen of ze de premies daadwerkelijk gaan verhogen. Ze kunnen ook de voorwaarden van de polis te veranderen of nog verder in de kosten te snijden of interen op hun buffers.

Categorie: