donderdag, 9. juli 2015 - 20:09 Update: 09-07-2015 20:52

Noodlanding KLM-voertuig vanwege barst in ruit

Noodlanding KLM-voertuig vanwege barst in ruit
Foto: fbf

Een KLM-toestel heeft donderdag in Praag een noodlanding moeten maken. De piloten namen dat besluit omdat er een barst in de cockpitruit was geslagen.

Het toestel was onderweg van Athene naar Amsterdam. Aan boord van het toestel was ook AD-buitenlandverslaggever Bob van Huët. Hij vertelt dat de piloten luid applaus kregen van de passagiers, nadat zij het toestel veilig aan de grond hadden gezet. Dit schrijft het AD donderdag.

De passagiers hadden pas vlak voor de landing te horen gekregen dat er een barst in de voorruit van de cockpit zat en dat er daarom een noodlanding moest worden gemaakt. Van Huët in het AD: 'Toen we waren geland liet de co-piloot een foto op z'n ipad zien. Die ruit zat vol barsten.'

De piloten hadden geen andere keus dan een landing in te zetten. Door de kapotte ruit viel de druk langzaam weg en werd het moeilijker om te ademen in de cockpit. Volgens Van Huët beseften de passagiers dat ze veel geluk hadden gehad. Van Huët: 'Als de ruit eruit geklapt zou zijn, had ik dit niet kunnen navertellen.'

Een woordvoerder van KLM zegt dat de passagiers geen moment in gevaar zijn geweest. Zij zijn ter plekke op andere vluchten gezet.