donderdag, 9. juli 2015 - 20:53 Update: 10-07-2015 10:31

'Oud-agent lokte jonge meisjes de prostitutie in'

Acht jaar cel geëist tegen 'pooier-rechercheur'
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Bosch

Justitie heeft donderdag acht jaar cel geëist tegen een oud-politieman, die ervan verdacht wordt dat hij minderjarige meisjes in de prostitutie gebracht heeft. De man gaf de strafbare feiten in de rechtbank van Den Bosch in grote lijnen toe. Dit melden verschillende media donderdag.

De 41-jarige L.S. uit Rijen deed zich op internet voor als meisje en vroeg zijn slachtoffertjes of zij veel geld wilden verdienen met seks. Als ze dat wilden, gaf hij ze zijn eigen naam en  telefoonnummer en werd er een afspraak gemaakt. Voordat de meisjes werden doorgespeeld aan klanten testte de man ze eerst zelf uit. Daarvoor kregen de meisjes niet betaald. De man maakte ook erotische foto's en filmpjes van de meisjes die hij op internet plaatste. Daarmee probeerde hij klanten te lokken.

De verdachte, die indertijd in Brabant woonde, bracht de meisjes daar naar afgelegen plekken, zodat ze in auto's van klanten seks konden hebben. Van de zeven vrouwen die S. ronselde, waren er vijf minderjarig. Vier van hen belandden door S. in de prostitutie. De jongste was 14.

Tijdens de rechtszaak ontstond door verklaringen van de verdachte en de slachtoffers het beeld van een aan lager wal geraakte rechercheur, vader van drie dochters en tot voor kort getrouwd. S. was na zijn ontslag bij de politie in een depressie geraakt en gevlucht in seksualiteit. Zijn advocaat Serge Weening benadrukt dat de meisjes, hoe jong ze ook waren, vaak goed wisten wat ze wel en niet wilden.

Provincie: