vrijdag, 10. juli 2015 - 12:56

Transfer Wijnaldum kwestie van tijd

Foto van logo PSV

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Georgino Wijnaldum vertrekt bij PSV. De aanvoerder verliet vrijdag het spelershotel van de Eindhovenaren in Frankrijk en reist af Newcastle om zijn transfer naar Newcastle United af te gaan ronden.

PSV nadert een akkoord over de Rotterdammer. De Eindhovense club ontvangt zo'n 20 miljoen euro vanuit Newcastle. 1,5 miljoen euro gaat naar Feyenoord, de club waar Wijnaldum zijn jeugdopleiding genoot en zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Bij The Magpies gaat hij drie miljoen euro per jaar verdienen.

Newcastle zet momenteel vaart achter de transfer omdat het op de hielen wordt gezeten door andere Engelse clubs. De interesse van Sunderland was al langer bekend, maar ook Everton zou zich in de strijd om Wijnaldum willen gaan mengen. Toch lijkt de club van St. James' Park de strijd om Gini nu te winnen.

Afgelopen seizoen eindigde Newcastle als vijftiende in de Engelse Premier League. Morrende fans sneerden naar clubeigenaar Mike Ashley. De zakenman zou te weinig investeren in de club. Zo bleven grote aankopen jarenlang uit. Dit seizoen slaat hij wel zijn slag. Naast Wijnaldum lijkt ook Aleksandar Mitrović te overstap te maken naar Engeland.

Wijnaldum moet wel nog tot een persoonlijk akkoord komen en een medische keuring ondergaan bij de club waar ook Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Tim Krul onder contract staan.