vrijdag, 10. juli 2015 - 16:58 Update: 11-07-2015 10:13

Files op de wegen door schoolvakanties en ongevallen, ergste drukte voorbij

Vakantiegangers duiken de lange files in Nederland in
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoofddorp/Zwanenburg

Vanwege het begin van de schoolvakanties in Midden-Nederland en een aantal ongevallen is het vrijdagmiddag erg druk op de Nederlandse snelwegen. Dit meldt de VID vrijdagmiddag.

'Sinds het einde van de ochtend staan op de routes richting het zuiden lange files. Door ongelukken op de A2 en A73 is het verkeer nog eens extra vastgelopen. Beide wegen zijn inmiddels wel weer vrij, maar ook de komende uren zal het aanschuiven blijven', aldus de VID. 

De totale filelengte bedroeg rond momenteel 15.00 uur ongeveer 120 kilometer. Dit zal de komende uren volgens de VID wel geleidelijk afnemen, ondanks dat forenzenverkeer zich mengt met vakantieverkeer.

Update 15:44 uur

De drukte houdt nog steeds aan met nu 110 kilometer file. De files op de routes naar het zuiden zijn wel iets korter geworden. Momenteel is de A12 richting Rotterdam erg druk. Daar staat voor knooppunt Gouwe meer dan 10 kilometer file. Dit wordt veroorzaakt door bezoekers aan North Sea Jazz Festival in Ahoy (Rotterdam).

Update 16:31 uur

De drukte zet nog een tandje bij met momenteel 180 kilometer file. Bezoekers aan het North Sea Jazz Festival zorgen voor grote drukte op de wegen richting Rotterdam. Op de A12 staat tussen Utrecht en Gouda totaal 20 kilometer file. Ook de A4 en de A13 zijn druk.

Update 16:54 uur

Het is onverminderd druk met nu 180 kilometer file. De grootste knelpunten blijven alle routes richting het zuiden (A2/A27/A29/A50) en de wegen richting Rotterdam, onder meer door North Sea Jazz Festival

Update 17:11 uur

Voorlopig hoogtepunt van deze vakantiespits is 226 kilometer file. Vooral de combinatie vakantieverkeer, aantal ongelukken en bezoekers aan het North Sea Jazz Festival zorgt voor grote drukte. De A12 vanuit Utrecht naar Rotterdam is overbelast. Ook de routes richting het zuiden (A2/A27) blijven druk.

Update 18:43 uur

De drukte neemt nu langzaam maar zeker af. In de staart van de spits wel twee ongevallen: de Afsluitdijk (A7) richting Fryslan is dicht. Op de A44 is bij Burgerveen een ongeluk gebeurd: daardoor vooral op de A4 een lange file richting Den Haag

Categorie:
Provincie:
Tag(s):