vrijdag, 10. juli 2015 - 19:51 Update: 10-07-2015 19:55

Afsluitdijk (A7) dicht door ernstig ongeluk

Afsluitdijk (A7) dicht door ernstig ongeluk
Foto: MV Blik op Nieuws
Den Helder

De Afsluitdijk (A7) richting Fryslan is momenteel dicht door een flink ongeluk midden op de dijk. Automobilisten die achter het ongeluk gevangen staan moeten veel geduld hebben. Dit meldt de VerkeersOngevallenDienst (VID) vrijdagavond.

Ter hoogte van Breezanddijk zouden twee auto’s met elkaar in aanrijding zijn gekomen. Er is sprake van letsel, waardoor er een traumahelikopter is opgeroepen. Ook de brandweer is ter plaatse. Omdat de politie een onderzoek gaat doen naar de toedracht van het ongeluk blijft de dijk nog minimaal een uur afgesloten, maar mogelijk nog langer.

Omrijden via de polder

Automobilisten die achter het ongeluk op de dijk staan kunnen geen kant op. Momenteel is de dijk al vanaf Noord-Holland (Den Oever) afgesloten om te voorkomen dat ook anderen zich klemrijden. De enige optie die over is om vanuit Noord-Holland naar Friesland te komen is door om te rijden. Zij kiezen de route via de Houtribdijk (N302) en vervolgens door de polder (A6) verder richting het noorden.

Update 19:33 uur

Zoals we al vreesden: de Afsluitdijk blijft nog veel langer dicht. Volgens Rijkswaterstaat kan het nog wel twee uur duren. De Politie Fryslan meldt dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt. Er zijn twee traumahelikopters ter plaatse.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):