vrijdag, 10. juli 2015 - 21:36 Update: 10-07-2015 21:38

Zeven jaar cel voor doodsteken 18-jarige vriendin

Zeven jaar cel voor doodsteken 18-jarige vriendin
Foto: SXC
Den Haag

De rechtbank Den Haag veroordeelt een 23-jarige man tot zeven jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van zijn vriendin in hun woning in Leidschendam op 29 mei vorig jaar.

De man heeft steeds ontkend dat hij zijn vriendin heeft gestoken, maar de rechtbank komt tot het oordeel dat alleen hij voor de dood van het slachtoffer verantwoordelijk kan zijn.

Geen ongeluk

In een flat in Leidschendam woonde het stel sinds twee jaar samen. Op het moment waarop de tragische gebeurtenis plaatsvond, waren alleen de verdachte en zijn vriendin in hun woning aanwezig. Vast staat dat het slachtoffer om het leven is gekomen doordat zij een diepe steekwond in de rug heeft opgelopen. Op het mes waarmee dat is gebeurd, is DNA-materiaal van de verdachte gevonden.

Volgens de verdediging is het slachtoffer na een epileptische aanval gevallen en achterover in het mes terechtgekomen. Daarin gaat de rechtbank niet mee. Want zelfs als het slachtoffer een epileptische aanval heeft gekregen dan nog is het volstrekt onaannemelijk dat zij door een val in een mes een dusdanige diepe steekwond heeft opgelopen waardoor zij vervolgens is overleden. 

Minder straf

De officier van justitie eiste tijdens de rechtszitting negen jaar gevangenisstraf. De rechtbank wijkt van deze eis af, gezien de jeugdige leeftijd van de verdachte. Daarnaast wil de rechtbank aannemen –hoewel dat niet volstrekt zeker is- dat hij het slachtoffer in een opwelling, na een ruzie met haar, heeft doodgestoken.

Provincie: