vrijdag, 10. juli 2015 - 22:17 Update: 10-07-2015 22:22

Geen vervolging voor zwemjuf Oosterhout

Geen vervolging voor zwemjuf Oosterhout
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Oosterhout

Het Openbaar Ministerie gaat de vrouw tegen wie eerder dit jaar aangifte werd gedaan wegens uitgeven van vervalste zwemdiploma’s na het afzwemmen van kinderen bij haar zwemschool, niet vervolgen.

Volgens de officier van justitie is het weliswaar strafbaar wat ze heeft gedaan maar zijn er redenen om af te zien van vervolging.

Naar aanleiding van de zestien aangiften die eerder dit jaar werden gedaan bij de politie stelde het OM nader onderzoek in. Daaruit bleek dat de eigenaresse van de zwemschool op enig moment onverwachts onvoldoende zwemdiploma’s voorhanden had en de afzwemmende kinderen niet teleur wilde stellen. Daarom heeft ze diploma’s laten kopiëren en daar hoge kosten voor moeten maken. Later zijn de echte en gekopieerde zwemdiploma’s door elkaar gehaald.

Vervolgens heeft ze daar ouders van op de hoogte gebracht als mede de zwembond. Ook bood de eigenaresse van de zwemschool aan de gekopieerde diploma’s voor een echt diploma om te wisselen en iedereen die zich bij haar heeft gemeld heeft een echt exemplaar met watermerk ontvangen. Het geld dat ouders eerder betaalden waren kosten voor het afzwemmen in het algemeen en niet voor het diploma in het bijzonder. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw het niet uit financieel gewin heeft gedaan. Het gebeuren heeft voor de vrouw ook vervelende gevolgen gehad.

Gelet op bovenstaande heeft de officier van justitie besloten de vrouw niet strafrechtelijk te vervolgen.