zaterdag, 11. juli 2015 - 10:48 Update: 11-07-2015 10:51

Zestal gewonden bij verkeersongeval op de Afsluitdijk

Zestal gewonden bij verkeersongeval op de Afsluitdijk
Foto: Archief EHF
Breezanddijk

Bij een ongeval op de Afsluitdijk A7 ter hoogte van Breezanddijk raakten vrijdagavond meerdere mensen gewond.

Vanuit Den Oever naar Sneek botsten twee auto’s op elkaar. Beide voertuigen kwamen vanuit den Oever en reden richting Sneek. Het voorste voertuig werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Joure. Zij verklaarde tegenover de politie dat zij plotseling moest remmen. De 36-jarige bestuurster uit Amsterdam zag dit vermoedelijk te laat waardoor beide voertuigen tot botsing kwamen.

De 44-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. Ook haar 13-jarige dochter raakte gewond, zij is per ambulance naar een ziekenhuis in Sneek overgebracht. De inzittenden van de andere auto, de 36-jarige vrouw uit Amsterdam, een 41-jarige man uit Amsterdam en hun twee kinderen een jongetje van een half jaar oud en een meisje van 2-jaar raakten ook gewond. Zij werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek

Het voorste voertuig raakte door onbekende oorzaak in de brand, hierop is ook de brandweer ter plaatse gekomen. De verkeersongevallenanalyse dienst heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. De Afsluitdijk was ongeveer drie uur afgesloten. Hierdoor ontstond een lange file.

Provincie:
Blik op 112: