zaterdag, 11. juli 2015 - 12:21 Update: 12-07-2015 11:26

ANWB: Al vroeg druk op Europese wegen

ANWB meldt drukte op Europese wegen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het was zaterdagochtend al vroeg druk op de snelwegen in Europa. Op een aantal plaatsen in Zwitserland en Frankrijk staan lange files, meldt de ANWB op de website.

In Frankrijk is het druk op de A10 naar Bordeaux bij Orléans (20 km) en Tours (25 km), op de A7 bij Vienne en Valence en op de A20 richting Limoges bij Châteauroux. Bij de Mont Blanctunnel en de Gotthardtunnel in Zwitserland een half uur tot drie kwartier vertraging. In Duitsland lange files op de A8 richting Oostenrijk bij knooppunt Inntal.

Frankrijk

Vanwege de viering van Quatorze Juillet gaan veel Fransen er voor een paar dagen tussenuit. Op de A6/A7 richting het zuiden levert dat op zaterdag zeer lange files op voor de tolpoorten bij Vienne en bij Valence op de A7 van Lyon naar Orange. Bij de Mont Blanctunnel richting Italië loop je een uur vertraging op. Ook verwachten we opstoppingen op de A9 richting Spanje tussen Nîmes en Montpellier en bij Narbonne. De drukte is een voorproefje van Zwarte Zaterdag 1 augustus.

Duitsland

In Duitsland staan zaterdag de meeste files in het noorden rond Hamburg op de A1 en A7 (veel vertraging door werkzaamheden). In het zuiden zijn de snelwegen rond Neurenberg (A3) en München (A8, A99) de belangrijkste flessenhalzen.

Alpengebied

In Oostenrijk is de de Fernpasstrasse het grootste knelpunt. Dat  is de B179 tussen de Duitse grens bij Füssen en Nassereith. In Zwitserland staat een file van 6 kilometer bij de Sint Gotthardtunnel in zuidelijke richting, wachttijd een half uur.

Provincie:
Tag(s):