zaterdag, 11. juli 2015 - 14:06

Wijnaldum naar ambitieus Newcastle: 'Nu al goed gevoel'

Wijnaldum naar ambitieus Newcastle: 'Nu al goed gevoel'

(Elf Voetbal -BlikopNieuws) Georginio Wijnaldum heeft zijn handtekening gezet onder een lucratief, vijfjarig contract bij Newcastle United. De spelmaker verliet vrijdag het spelershotel van PSV en vloog richting de Tyneside, waar hij helemaal overtuigd werd van de ambities van The Magpies.

Hoewel de clubs het nieuws nog niet officieel naar buiten brengen, heeft Wijnaldum aan De Telegraaf verklapt dat zijn overstap rond is. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Toen ik nog bij Feyenoord speelde, wilde hij me al naar FC Twente halen", vertelt de PSV'er over Steve McClaren, die sinds kort aan het roer staat bij de club uit Noordoost-Engeland. "Ik ben hier nog maar kort, maar ik heb nu al een heel goed gevoel bij deze club."

"Newcastle United wilde me heel graag hebben. Dat bleek wel uit het geweldige bod dat ze hebben gedaan." Naar verluidt is er twintig miljoen euro gemoeid met zijn transfer. Het is Newcastle United menens. Na het afgelopen rampseizoen, waarin degradatie ternauwernood werd voorkomen, trekt de club de knip. Want ook de twintigjarige Aleksandar Mitrovic zwicht voor Newcastle, meldt de wakkere ochtendkrant. The Magpies betalen achttien miljoen euro voor de Servisch international.

"We krijgen een topploeg", vervolgt Wijnaldum na een onderhoud met McClaren. De oud-trainer van FC Twente wil zo snel mogelijk handelen op de transfermarkt. Hij beseft dat er meer kapers op de kust zijn. "Winkel je in de categorie boven de 14 miljoen euro per speler, dan weet je dat het Europa League of Champions Leaguekwaliteit is. In die laatste categorie zijn er niet zo heel veel te vinden. Er is meer concurrentie om dit soort jongens binnen te halen.

Vijfde Nederlander

Wijnaldum komt in Newcastle vier landgenoten tegen. Vurnon Anita, Tim Krul, Siem de Jong en Daryl Janmaat staan er allemaal onder contract. Bij Jong Oranje kwam de aanwinst ze allemaal al eens tegen. "Ik herinner me een wedstrijd tegen Polen waarin we zelfs alle vijf samen hebben gespeeld."

Categorie: