zondag, 12. juli 2015 - 10:03

Daverende twintigste editie Extrema Outdoor!

Daverende twintigste editie Extrema Outdoor!
Eindhoven

Vijfentwintigduizend festivalgangers bezochten vandaag de twintigste editie van Extrema Outdoor. Het festival vierde zijn twintigste verjaardag in stijl. Met artiesten als 2ManyDJs, Flosstradamus, Madeon, Jamie Jones, Oliver Heldens, Boys Noize én een knallende eindshow konden de bezoekers hun hart ophalen. 'Alles klopte aan deze twintigste editie. Een liefdevol én sfeervol geheel. De koers die we zijn ingeslagen - een nieuwe stroming binnen de dancemuziek, maar mét elementen van vroeger - is een succes en viel in de smaak bij het publiek',aldus festivalbaas Marcel Mingers.

Speciaal voor de twintigste editie was er de 20 Years of Love Stage. Een podium waar alle dj-helden van toen nog eens samen in de spotlight stonden. Lady Aïda, Miss Monica, DJ Jean, Joost van Bellen, Marcello en ga zo maar door. Een liefdevolle reis terug in de tijd. Naast aandacht voor de dj's was er volop ruimte voor show, danseressen, dragqueens en travestieten. Een unieke happening die de bezoekers mee terug nam naar de extravagante beginjaren van XO. Op dit podium vond ook nog een bijzonder moment plaats rondom Marcel Mingers. De CEO van Extrema sprak zijn dank uit aan de mensen die bijgedragen hebben aan het succes van Extrema Outdoor, maar werd uiteindelijk zelf in het zonnetje gezet door de bekende dragqueen Nickie Nicole. Samen met het publiek zong ze 'happy birthday'. Een complete verrassing voor Mingers en een onvergetelijk moment.

Eindshow

Naast het muzikale geweld, was er ook het nodige visuele spektakel dat de bezoeker kon bekoren. Vijftien jaar geleden pionierde Extrema met een eindshow en nog steeds wordt hier veel aandacht aan besteed. In het spektakelstuk werd twintig jaar XO gevierd en de liefde voor alle partijen om Extrema heen centraal gesteld. Een heuse trip down memory lane waarbij videobeelden, tien acteurs en vuurwerk één geheel vormden. Middels de eindshow vierde XO alle bezoekers, de locatie, het team en natuurlijk de muziek.

Provincie:
Tag(s):