zondag, 12. juli 2015 - 22:40 Update: 13-07-2015 9:18

Verdacht pakketje Jumbo blijkt slechts lege tas

 Verdacht pakket gevonden bij Jumbo in Groningen
Foto: Archief FBF
Groningen

Bij de Jumbo supermarkt aan de Beren in Groningen is zondagavond een verdachtpakketje aangetroffen. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend aan Blik op Nieuws.

De politie zette de omgeving afgezet en heeft het verdachte object onderzocht. Na onderzoek bleek het volgens de politie te gaan om een lege tas.

Tijdens het onderzoek heeft de politie een persoon aangehouden voor het niet voldoen aan bevel/vordering van de politie.

Explosieven

Sinds er explosieven zijn aangetroffen bij Jumbo supermarkten in Groningen, is de politie extra alert. Bij een jumbo-filiaal aan de Wilheminakade werd op 8 op 9 mei een explosief geplaatst. Dit explosief is niet afgegaan en door de explosieve opruimingsdienst verwijderd. Op 31 mei werd er een explosief tegen de geven van het Jumbo-filiaal aan het Overwinningsplein geplaatst. Deze is wel tot ontploffing gekomen.

Bommelding

Op zaterdag 6 juni werd er een bommelding gedaan bij het Jumbo-filiaal aan de Boumaboulevard. Na een zoektocht van enkel e uren, werden hier geen explosieven aangetroffen.

Bewakingsbeelden

Na de bommelding werden er camerabeelden vrijgegeven van de verdachte die een pakketje met explosieven tegen de gevel aan het Overwinningsplein plaatste. Ook zou er mogelijk een verband zijn met een Suzuki Swift en een witte emmer. Volgens de politie zijn er al een aantal tips zijn binnengekomen. 

Politie geeft beeld vrij bommenlegger jumbo in Groningen

Kookwekker

Bij een geselecteerd groepje mensen is de politie aan de deur geweest of zij hun kookwekker mochten bekijken. Dit zou een aanwijzing zijn in het onderzoek. Welke wil de politie niet zeggen. Volgens de politie zijn de geselecteerde mensen geen verdachten in het onderzoek. Men wil hiermee juist personen uitsluiten. 

Provincie:
Blik op 112: