maandag, 13. juli 2015 - 17:45 Update: 13-07-2015 19:40

Gevluchte wegpiraat kan zich niet verstoppen voor politiehond

Politiehond bijt autodief in pols
Foto: Archief FBF.nl
Goes

Een 33-jarige man uit Etten-Leur is gearresteerd nadat hij in een gestolen auto op de vlucht was geslagen. 'Zijn vlucht was echter tevergeefs, de verdachte werd getraceerd door een politiehond ene bij zijn arrestatie in zijn linkerpols gebeten', meldt de politie maandagmiddag.

In de nacht van zondag op maandag trok omstreeks 01.00 uur trok een rode Renault Megane Senic de aandacht van surveillerende agenten. Aan de voor- en achterkant van de auto zaten verschillende kentekenplaten. Dat was reden voor een controle. De bestuurder wilde daar echter niet aan meewerken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging startte op de Deltaweg en eindigde uiteindelijk in de Heemskerkstraat.

Verkeersgevaar

Onderweg pleegde de verdachte vele verkeersovertredingen. Hij reed met extreem hoge snelheden en remde niet voor zijwegen en verkeersdrempels. Rotondes werden tegen het verkeer ingenomen en op sommige momenten ging zijn rit dwars door groenstroken. De automobilist liet in de Heemskerkstraat de auto achter en ging er verder te voet vandoor.

Gebeten door politiehond

De hele wijk was ondertussen door de politie afgezet. Een politiehond spoorde de verdacht op. Hij hield zich schuil in een tuinhuisje. Bij de arrestatie werd de verdachte door de politiehond in zijn linkerpols gebeten. De arrestant had een zak met 44 gram speed bij zich. 

De auto bleek gestolen en in het voertuig lagen inbrekersgereedschappen, diverse kentekenplaten en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De 33-jarige man uit Etten-Leur is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Provincie:
Blik op 112: