maandag, 13. juli 2015 - 20:24

Vredeswand MH17 slachtoffers onthuld In de Grote Kerk van Epe

Vredeswand MH17 slachtoffers onthuld In de Grote Kerk van Epe
Epe

Op 18 juli as word de zogeheten Vredeswand ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Malaysia Airlines MH17 vlucht onthuld. Het gaat daarbij om twee grote vleugels van 7,5 meter waarop 298 Vredeshuizen in de vorm van witte vogelhuisjes zijn bevestigd. Elk huisje representeert één van de slachtoffers. En ieder huisje is voorzien van een tekst in goud geschreven.

De Vredeswand is een initiatief van Epenaar René Blok, als dankbetuiging aan de heer Joep Lange die daarbij om het leven kwam, en dat gerealiseerd kon worden door de inzet van tientallen mensen en bijdragen van zeer veel bedrijven. De samenstellers hopen dat de wand door heel Nederland en wellicht ook het buitenland gaat reizen, om de slachtoffers te gedenken en de vredesboodschap uit te dragen.

Na Epe gaat de wand naar Vaassen, en zal vandaar zijn reis vervolgen. Langs Zorginstellingen, Ziekenhuizen, Kerken, sportclubs en daar waar een gepaste plaats word geregeld door gemeenten.
Mensen die dat willen kunnen ‘vredeswensen’ in de nestkastjes stoppen. Deze briefjes worden verzameld en vervolgens door duiven verspreid. Dat zal gebeuren in samenwerking met de Nederlandse Postduiven Organisatie. In de MH17 zaten ook duiven. De duiven krijgen de boodschap voor een vlucht aan de ringen en brengen de boodschappen terug naar de duivenmelkers. Uiteindelijk worden ze verzameld en gebundeld in een boek als één grote vredeswens. De onthulling heeft aanstaande zaterdag plaats in de Grote Kerk van Epe. Het programma begint om precies 10:00 uur met het loslaten van 298 duiven met een eerste vredesboodschap. Aansluitend is er aangepaste viering met de onthulling door vier kinderen. Aansluitend is er muziek door ruim 20 muzikanten en ruimte voor debat.