dinsdag, 14. juli 2015 - 12:25 Update: 14-07-2015 12:59

Jaar cel geëist tegen verdachte zedenzaak met 'lulverhaal'

Jaar cel geëist tegen verdachte zedenzaak met 'lulverhaal'
Foto: Archief EHF
Maastricht

Een 25-jarige verdachte in de Valkenburgse zedenzaak die dinsdag verplicht voor de rechter moest verschijnen, moet mogelijk voor 12 maanden de cel in. Dit meldt de Limburgse zender L1 dinsdag.

De man staat terecht voor ontucht met de minderjarige Komberley (16). De verdachte had eerst geen zin om te komen, maar moest van de rechter. De man ontkent nu dat hij op de hotelkamer in Valkenburg seks heeft gehad met de 16-jarige tiener. Volgens eigen zeggen heeft hij alleen sms-contact gehad met haar. De man zegt dat hij haar nooit heeft ontmoet. Uit angst voor de hele zaak zou hij een valse verklaring tegen de politie hebben afgelegd, zo laat de verdachte weten. Hij zou helemaal geen orale, anale of vaginale seks hebben gehad met het meisje.

De man zou naar eigen zeggen nu vertellen hoe het echt is gegaan. Hij zou zijn omgedraaid toen hij aankwam bij het hotel in Valkenburg en werd begroet door de loverboy van Kimberley. De officier van justitie vindt deze uitleg 'een lulverhaal' zo meldt L1 en eist 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Volgens de advocaat van de verdachte ontbreken zowel dna als getuigen. Ook zou Kimberley hem niet goed hebben kunnen beschrijven. Dit meldt het AD dinsdag. De advocaat in de krant: 'Los van de leugens, is er nog altijd geen bewijs dat hij seks met Kimberley heeft gehad.' De man zou volgens zijn advocaat in paniek zijn geraakt door de opstelling van het OM en de media en een niet-kloppend verhaal hebben verzonnen.

Provincie: