dinsdag, 14. juli 2015 - 14:23

Nieuwe KPN cao na ledenraadpleging

Nieuwe KPN cao na ledenraadpleging
Foto: KPN
Amsterdam

De nieuwe KPN cao is rond. Vakbondsleden konden tot en met 26 juni stemmen. Vijf van de zes bonden zullen de nieuwe cao ondertekenen.

Op 22 mei bereikten KPN en de bonden een onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao. Daarna volgden diverse inloopsessies verspreid over het land, om alle medewerkers te informeren. Vakbondsleden hadden vervolgens tot en met 26 juni de mogelijkheid om te stemmen. De uitkomst van die ledenraadpleging is overwegend zeer positief. Alleen bij FNV was de stemming neutraal.

Uitkomst stemming zeer positief, FNV leden neutraal

Bij FNV heeft de Landelijke adviescommissie (LAC) de leden negatief geadviseerd op het onderhandelingsresultaat. Iets minder dan 300 leden hebben gestemd en de uitkomst is neutraal. Het bestuur van FNV heeft, ondanks dit neutrale resultaat, besloten om de nieuwe cao niet te ondertekenen. De leden van de overige vijf bonden hebben overwegend zeer positief gestemd, tussen de 76% en 93% was voor.

Nieuwe KPN cao

Gezien het positieve stemadvies van vijf van de zes vakbonden en het neutrale resultaat van de ledenraadpleging bij FNV, heeft KPN besloten de cao te tekenen met de overige bonden. Daarmee is er met terugwerkende kracht een nieuwe KPN cao per 1 april 2015. Dit geldt voor alle medewerkers, dus ook voor de medewerkers die lid zijn van FNV. 

‘Er ligt een mooi onderhandelingsresultaat’, zegt Chief HR Officer Janine Vos. ‘In het belang van onze medewerkers en in het kader van goed werkgeverschap ben ik blij dat we een akkoord hebben getekend. Medewerkers krijgen een loonsverhoging in lijn met het landelijk gemiddelde, een aantal mooie extra’s en voor diegene waar relevant, een verlenging van het huidige Sociaal Plan.’

Provincie:
Tag(s):