dinsdag, 14. juli 2015 - 19:54 Update: 15-07-2015 17:36

Gezondheidsclaims op veel pakken ontbijtgranen te onduidelijk

Gezondheidsclaims op helft getest aantal pakken ontbijtgranen niet in orde
Foto: Archief BON ter Illustratie
Utrecht

Meer dan de helft van de 126 door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gecontroleerde etiketten van 24 merken ontbijtgranen voldeden niet volledig aan de eisen. Dit meldt de NVWA dinsdag.

'Dit komt vooral doordat veel gezondheidsclaims onduidelijk waren. Onduidelijke gezondheidsclaims kunnen door de consument gemakkelijk verkeerd worden begrepen, waardoor hij of zij kan denken dat een product grotere gezondheidsvoordelen heeft dan in werkelijkheid het geval is. Bedrijven die de regels overtreden moeten de verpakking van hun product aanpassen', aldus de NVWA.

Vage claims

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt niet alleen toezicht op de voedselveiligheid, maar ook op de etikettering en verstrekking van voedselinformatie aan de consument. In dat kader heeft de NVWA in de periode maart-oktober 2014 etiketten en websites van ontbijtproducten gecontroleerd op juist gebruik van voedings- en gezondheidsclaims.

De NVWA continueert de controles op het juiste gebruik van voedings- en gezondheidsclaims. Bedrijven die de regels overtreden moeten de verpakking van hun product aanpassen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):