woensdag, 15. juli 2015 - 9:16 Update: 15-07-2015 10:37

Grootscheepse zoektocht naar vermist vijfjarig meisje op Drentse camping

Urenlange zoektocht op Drentse camping naar 5-jarige kleuter
Foto: fbf
Nieuw-Dordrecht

De politie is dinsdagavond massaal uitgerukt om te zoeken naar een vermist vijfjarig meisje. Rond half tien ’s avonds werd de vermissing gemeld.

Toen bleek ze al een uur te zijn vermist. Ze was verdwenen van een camping in het Nieuw-Dordrecht, net ten zuidoosten van Emmen. Er is een melding uitgedaan via Burgernet waarin het signalement is doorgegeven. De politie is met alle beschikbare eenheden in de omgeving gaan zoeken. Er zijn speurhondgeleiders ingezet en ook de politieheli is in het gebied geweest. Er is gezocht met warmtebeeldcamera’s. Ook de brandweer heeft geholpen bij de zoekactie, even als ongeveer tweehonderd burgers.

De vele vrijwilligers die zich meldden konden worden ingedeeld in zoekteams met politieagenten. Na enkele uren werd het meisje rond half een ’s nachts gevonden achter een schutting. Tijdens de zoekactie was daar al eerder gezocht maar toen werd ze daar niet aangetroffen. Ze bleek verkleumd en is na een eerste onderzoek door een arts voor controle naar het Scheperziekenhuis gebracht. Na het aantreffen van het meisje is de zoekactie gestopt. De politie doet een nader onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd. Dat onderzoek is nog bezig.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):