woensdag, 15. juli 2015 - 15:33 Update: 16-07-2015 12:55

Onderzoeksraad zwijgt over oorzaak crash MH17

'Concept-rapport OVV: Pro-Russische rebellen haalden vlucht MH17 neer'
Foto: NBAAI
New York

Pro-Russische rebellen hebben vlucht MH17 op 17 juli 2014 neergehaald. Dit zou blijken uit een conceptrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV).

CNN

CNN bericht woensdag over het nieuws en baseert zich daarbij op twee bronnen die zeggen dat de OVV voldoende bewijs heeft verzameld en dit in haar conceptrapport gedetailleerd heeft opgetekend. 

De OVV wil overigens niet reageren op het nieuws en geeft aan dat het rapport geheim is en in de eerste helft van oktober van dit jaar naar verwachting openbaar zal worden gemaakt.

Geen technisch mankement

In een eerder door de OVV openbaar gemaakt rapport met de eerste bevindingen was al te lezen dat de Boeing 777-200 van Malaysia Airlines tijdens vlucht MH17 in stukken gebroken, vermoedelijk als gevolg van structurele schade aan het toestel veroorzaakt door een groot aantal objecten dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord.

'Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de crash met vlucht MH17 is veroorzaakt door een technisch mankement of door handelingen van de bemanning', schreef de OVV in september van 2014 al.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):