woensdag, 15. juli 2015 - 17:18 Update: 15-07-2015 17:30

OM gaat eerder vrijgelaten ex-man vermoorde Ilham Benchelh toch vervolgen

OM gaat eerder vrijgelaten ex-man vermoorde Ilham Benchelh toch vervolgen
Foto: Archief EHF
Siddeburen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een 67-jarige man vervolgen voor moord op zijn ex-vrouw Ilham Benchelh. Dit heeft het OM woensdagmiddag bekendgemaakt.

Ex-man na 8 maanden vrijgelaten

Ilham Benchelh wordt sinds 10 januari 2010 vermist. Zij is dan 36 jaar. Op 27 januari 2010 houdt de politie de ex-man van Ilham in zijn woonplaats Siddeburen aan op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn ex-vrouw. Er wordt een grootschalig onderzoek gestart. Op veel locaties wordt gezocht. Na ruim acht maanden voorarrest wordt de man op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte. 

Op basis van de nu bekende feiten en omstandigheden is het OM van oordeel dat de man gezien moet worden als de verdachte van moord/doodslag op Ilham Benchelh en heeft besloten de zaak aan de rechtbank voor te leggen. 

Tijdens de raadkamerbehandeling van 1 juli 2015 heeft de officier van justitie aangegeven de zaak binnenkort te zullen afronden. De politie maakt het eind-proces-verbaal op. 

In het najaar zal de zaak op een regiezitting worden ingepland. Dan kunnen partijen nog onderzoekswensen indienen waarna de zaak op een later moment inhoudelijk kan worden behandeld. De rechtbank heeft het verzoek van de verdediging tot beëindiging van strafvervolging afgewezen.