woensdag, 15. juli 2015 - 17:59 Update: 15-07-2015 21:11

Shell breidt onderzoeksvestiging Amsterdam fors uit

Shell breidt onderzoeksvestiging Amsterdam-Noord uit met labruimte
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), één van de drie belangrijkste Research&Development(R&D)-centra van Shell wereldwijd, breidt uit met de bouw van een nieuwe vleugel voor onderzoek en versterkt hiermee de onderzoeksactiviteiten in Nederland. Dit heeft Shell woensdag bekendgemaakt.

Nieuwe vleugel

'De extra labruimte biedt plaats aan onderzoek naar de interactie tussen vloeistoffen en gesteente. Naar verwachting wordt de nieuwe vleugel in 2017 opgeleverd. In de nieuwe vleugel gaan ongeveer tachtig R&D-experts proeven uitvoeren, waarbij ze condities nabootsen die op kilometers diepte voorkomen. Dit onderzoek moet inzichten opleveren in de wisselwerking tussen vloeistof en gesteente', aldus Shell.

Met deze onderzoeksactiviteiten in de nieuwe vleugel van STCA worden verschillende specialismen bijeengebracht op één locatie. Dit bevordert de samenwerking en kennisuitwisseling; de wetenschap die aan deze gebieden ten grondslag ligt is namelijk sterk overeenkomstig. Samenwerking is de sleutel om sneller en efficiënter tot technologische innovatie te komen. Door de uitbreiding wordt tevens de positie van STCA in Shell’s mondiale R&D-netwerk versterkt.

'Innovatie is essentieel om energie ook in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden en tegelijk duurzamer te maken. Daarom investeren wij in verschillende innovatieprogramma’s zowel met externe partijen als op Shell R&D-locaties. Bijvoorbeeld in onze onderzoekcentra in Amsterdam, Houston en Bangalore', zegt Chief Technology Officer Yuri Sebregts, verantwoordelijk voor R&D binnen Shell. 'Deze locaties zijn dusdanig opgezet dat zij toegang geven tot de beste innovatie ter wereld en toptalent aantrekken om dit in stand te houden.'

De oplevering van de nieuwe laboratoriumvleugel van 8.500 m² wordt in 2017 verwacht. Momenteel heeft STCA 80.000 m² oppervlakte aan laboratoria, testhallen, werkplaatsen en kantoren, zoveel als elf voetbalvelden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):