donderdag, 16. juli 2015 - 9:47 Update: 16-07-2015 19:20

Twee docenten Theaterschool hadden seksuele relaties met meerdere studenten

Docenten Theaterschool verdacht van seksuele relaties met studenten
Amsterdam

Twee prominente docenten van de Amsterdamse Theaterschool worden door oud-studenten ervan beschuldigd dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Ze zouden seksuele relaties hebben aangeknoopt met studentes. Dit hebben de ex-studenten aan de Volkskrant laten weten. Begin 2014 stapte één van de docenten, de acteur Jappe Claes, op, nadat een groep jonge docenten een onderzoek naar hem had ingesteld. Zij kwamen tot de conclusie dat Claes met een behoorlijk aantal studentes een seksuele relatie had gehad, zo schrijft de krant. Aanvankelijk ontkende Claes relaties te hebben gehad met studenten. Later erkent zijn advocaat dat Claes één kortstondige relatie met een studente heeft gehad, aldus de krant.

De andere docent die door de krant wordt genoemd, is Ruut Weissman, Artistiek leider van de Theaerschool een een bekend theaterregisseur. Weissman geeft desgevraagd toe dat hij in de jaren 80 relaties met studenten had, maar zegt dat hij daar begin jaren '90 mee gestopt is. Tegen de krant zegt hij: ''Op een dag realiseerde ik me dat mijn positie dat niet toeliet. Maar in de jaren '80 gebeurde dat gewoon, relaties met studenten. Mijn leidinggevenden deden dat ook. Ik wil het niet goedpraten, maar dat was het klimaat.'