donderdag, 16. juli 2015 - 14:40 Update: 16-07-2015 21:47

DierenPark Amersfoort uitgebreid met twee Rothschild giraffen

Twee nieuwe giraffen voor DierenPark Amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort
Amersfoort

De giraffengroep van DierenPark Amersfoort heeft kennisgemaakt met twee nieuwe soortgenoten. De Rothschild giraffen zijn aangekomen vanuit Gelsenkirchen, Duitsland. De Amersfoortse groep bestaat nu uit vijf mannen.

De twee mannelijke giraffen Mort en Melman maken bij aankomst een relaxte indruk en de introductie met de andere giraffen verloopt dat ook ontspannen. ‘‘Zo’n verhuizing is natuurlijk spannend, want giraffen zijn vrij gevoelige dieren’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer. ‘‘Alles is goed verlopen en na een kleine vertwijfeling stapten de twee zelfverzekerd de stal binnen.’’ 

De groep giraffen van DierenPark Amersfoort bestaat alleen uit mannen. Wanneer mannetjesgiraffen in de puberteit raken, worden zij door de mannelijke leider uit de kudde gezet. In het wild vormen deze pubers een vrijgezellengroep en zo ook in DierenPark Amersfoort. ‘‘Als de heren volwassen zijn, zullen zij verhuizen naar een ander park waar ruimte is voor een nieuwe leider’’, vertelt de bioloog. ‘‘De twee nieuwkomers staan er tevreden bij; mannen onder elkaar.’’ De giraffengroep is vanuit de fietsboot te bekijken in de Grote Wildernis van DierenPark Amersfoort.  

  

Provincie: