donderdag, 16. juli 2015 - 14:46 Update: 16-07-2015 21:44

Polite betaalt schadevergoeding op inbreker schietende agent

Politie betaalt schadevergoeding aan inbreker voor schietende agent
Foto: Geen Stijl
Veghel

De politie betaalt de opgelegde schadevergoeding die een agent afgelopen week heeft gekregen van de rechtbank in Den Bosch. De politieman werd tot de betaling van deze schadevergoeding veroordeeld omdat hij volgens de rechtbank in 2012 een inbreker onrechtmatig in zijn been schoot.

De politieleiding besloot om de opgelegde schadevergoeding voor de medewerker te betalen. Al eerder was gebleken dat een specifiek deel binnen de training over het gebruik van het vuurwapen, onvoldoende duidelijkheid gaf over de bevoegdheden van politiemensen in een situatie als deze. Deze instructie werd al kort na het betreffende schietincident aangepast. De opgelegde boete is voorwaardelijk en hoeft concreet niet te worden betaald.

Inzamelingsactie

Als steunbetuiging aan de politieagent startte de website Geen Stijl een actie om geld voor hem in te zamelen, zodat hij de opgelegde schadevergoeding niet uit eigen zak zou hoeven te betalen. Dit laatste is echter niet aan de orde omdat het door zijn werkgever wordt betaald. De politie en de betreffende politieman, die niet in de publiciteit wenst te komen, zijn positief verrast door deze publieke steun.

Ingezameld geld

Bij Geen Stijl is door de politie uit naam van de medewerker de wens kenbaar gemaakt om het ingezamelde geldbedrag, dat ondertussen flink is opgelopen, aan een goed doel te doneren.