donderdag, 16. juli 2015 - 20:32 Update: 17-07-2015 0:03

Politie zet camerabeelden online van TT-ganger de mogelijk meer kan vertellen over fatale mishandeling

Camerabeelden online van TT-ganger de mogelijk meer kan vertellen over fatale mishandeling
Foto: Archief MV
Assen

De politie is op zoek naar een man die mogelijk iets kan vertellen over de mishandeling met fatale afloop tijdens het TT weekend in de nacht van vrijdag 26 juni op zaterdag 27 juni. Door de politie zijn beelden van de man op YouTube gezet.

De beelden zijn van veraf gemaakt, maar de politie hoopt dat er mensen zijn die de man alsnog herkennen aan bijvoorbeeld de manier van lopen/bewegen. Het gaat om de persoon die na ongeveer 8 seconden in beeld komt. Hij draagt een lichtkleurig shirt met lange mouwen.

Wat is er gebeurd

In de nacht van vrijdag 26 juni op zaterdag 27 juni omstreeks 02:00 uur werd een 24-jarige inwoner van Assen ernstig gewond aangetroffen op de Groningerstraat in Assen. Zijn verwondingen zijn vermoedelijk het gevolg van een mishandeling. Het slachtoffer werd gereanimeerd en met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen op dinsdag 30 juni.

Onderzoek

Uit onderzoek bleek dat, waarschijnlijk in de directe omgeving van het incident, zich een groep bestaande uit jonge mannen en vrouwen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar bevond. De politie is op zoek naar deze groep. In eerdere berichten werd genoemd dat de politie er vanuit ging dat er tussen de 3 tot 5 personen bij de mishandeling waren betrokken. Uit het onderzoek tot nu toe gaat de politie ervan uit dat de daadwerkelijke mishandeling is gepleegd door één persoon. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

Getuigen

Omstreeks het tijdstip van de mishandeling zien we deze man over de Groningerstraat weglopen in de richting van de Kloekhorststraat. De politie is op zoek naar de man omdat hij misschien wel meer informatie over deze zaak heeft. Herkent u zichzelf? Wij komen graag met u in contact. Of weet u om wie het gaat? Neem dan gratis contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt natuurlijk ook bellen met de politie in Assen via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid op 088-1671500.

Beeldmateriaal uploaden

Ook is de politie nog steeds op zoek naar mensen die foto’s en/of filmpjes hebben van de omgeving voor, tijdens en na de mishandeling. Misschien heeft u wel beeldmateriaal van de mishandeling zelf.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):