vrijdag, 17. juli 2015 - 9:49 Update: 17-07-2015 15:40

1.500 nabestaanden bij besloten herdenking MH17 in Nieuwegein

Een jaar na de vliegramp met de MH17
Foto: Defensie
Den Haag

Precies een jaar na de vliegramp met de MH17 van Malaysia Arilines, hangen op overheidsgebouwen overval in Nederland de vlaggen half stok. De premier heeft voor deze dag een vlaginstructie ingesteld.

De instructie geldt voor alle gebouwen van de rijksoverheid, maar ook aan gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen is gevraag om de vlag half stok te hangen. Ook op de nationale luchthaven Schiphol hangen de vlaggen half stok. Voor vertrekhal 3 is een herdenkingsplek ingericht. Bij de crash met de Boeing kwamen alle 298 inzittenden om het leven. 196 hiervan hadden de Nederlandse nationaliteit. 

Ook Defensie staat stil bij de herdenking van de vliegramp. Zo is de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp uitgenodigd bij een besloten herdenking in Nieuwegein. Defensie heeft een grote rol gespeeld bij de repatriëring van de slachtoffers van de vliegtuigramp.

Herdenking Nieuwegein

In Nieuwegein wordt voor de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 een herdenking gehouden. Premier Rutte is daar naast een aantal andere vertegenwoordigers van de overheid aanwezig. De herdenking is besloten en begint vrijdagmiddag 0m 14.30 uur.