vrijdag, 17. juli 2015 - 14:23 Update: 17-07-2015 18:03

Nog eens vier relschoppers Schilderswijk aangehouden

Politie houdt nog 4 verdachten ongeregeldheden Schilderswijk aan
Foto: Archief bon
Den Haag

Deze week heeft het rechercheteam, dat een onderzoek is gestart naar de ongeregeldheden in de Schilderswijk, nog eens vier verdachten aan. 'Eerder deze maand werden al zeven verdachten in dit onderzoek aangehouden', meldt de politie vrijdag.

'Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk werd een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, samengesteld dat zich bezighoudt met het onderzoek naar gepleegde strafbare feiten', aldus de politie. Dit team hield deze week vier verdachten aan; een 19-jarige en een 20-jarige man uit Den Haag, een 28-jarige man uit Haarlem en een 25-jarige man uit Dordrecht. 

Strafbare feiten

De 19-jarige Hagenaar wordt verdacht van openlijk geweld en voorbereidingshandelingen ter zake van brandstichting. De 20-jarige Hagenaar werd aangehouden voor bedreiging en de Haarlemmer wordt verdacht van opruiing en openlijk geweld. Agenten hielden de man uit Dordrecht aan voor bedreiging en smaad.

Camerabeelden

Rechercheurs maken voor het onderzoek gebruik van onder andere verklaringen van getuigen en camerabeelden. De recherche is nog steeds op zoek naar camerabeelden van de ongeregeldheden. Inmiddels hebben zij al diverse beelden van burgers binnengekregen via het meldformulier op www.politie.nl/meldformulier. De politie verwacht de komende weken nog veel meer aanhoudingen te verrichten op basis van die beelden.  

Provincie:
Blik op 112: