vrijdag, 17. juli 2015 - 16:42

Bondscoach Reijners weg bij Oranje vrouwenelftal

Bondscoach Reijners weg bij Oranje vrouwenelftal
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Roger Reijners is niet langer de bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De Limburger en de KNVB hebben besloten de overeenkomst per 1 augustus te beëindigen. Reijners was sinds 1 november 2010 in dienst van de voetbalbond en had nog een contract tot medio 2016.

Reijners kan terugkijken op een glansrijke periode als bondscoach. Zo leidde hij de 'Leeuwinnen' naar het Europees kampioenschap in 2013 en kwalificeerde de vrouwen zich voor het eerst in de historie voor een WK, afgelopen zomer in Canada. 

Voorbereiding EK

De oud-speler van Fortuna Sittard en MVV had nog een contract tot halverwege 2016. Reijners liet de KNVB weten zijn contract niet te verlengen. Dat betekent dat de KNVB anders in de tweede helft van 2016 een nieuwe bondscoach had moeten aanstellen. 

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij: "We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor dat toernooi in eigen land." De voetbalbond gaat op zoek naar een nieuwe coach. Voorlopig neemt assistent-bondscoach Sarina Wiegman de taken waar.

Categorie: