vrijdag, 17. juli 2015 - 17:55 Update: 18-07-2015 17:01

Aangrijpende en waardige herdenking slachtoffers MH17

Indrukwekkende en emotionele herdenking slachtoffers MH17
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

In Nieuwegein is vrijdagmiddag een besloten herdenkingsbijeenkomst gehouden voor familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers. De herdenking, die indrukwekkend en emotioneel was, werd georganiseerd door de Stichting Vliegramp MH17.

Namen slachtoffers voorgelezen

Ruim 1300 nabestaanden uit binnen- en buitenland woonden de herdenking bij. De nabestaanden hadden het programma zelf samengesteld. Tijdens de plechtigheid werden de namen van alle slachtoffers voorgelezen.

Namens de regering sprak de minister-president de nabestaanden toe. Ook de ministers Van der Steur (Veiligheid en Justitie), Koenders (Buitenlandse Zaken) en Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) waren bij de herdenking aanwezig. 

De bewindspersonen waren uitgenodigd door de Stichting Vliegramp MH17. Ter gelegenheid van de herdenking voeren alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid vandaag de Nederlandse vlag halfstok.

Toespraak Rutte

Minister-president Rutte besloot zijn toespraak met de woorden ‘Hoe ieder van u dit moment ook ervaart, zeker is dat de slachtoffers van de MH17, uw geliefden, voor altijd in onze herinnering blijven. U wens ik toe dat in die herinnering hoop en kracht schuil gaan’.

Lees alles over:
Provincie: