zaterdag, 18. juli 2015 - 9:52 Update: 18-07-2015 14:52

Man met mes in been geschoten na waarschuwingsschot

Agenten schieten gewapende man in been
Foto: fbf
Boxmeer

Een 35-jarige man uit Boxmeer is zaterdagochtend gewond geraakt nadat hij door agenten in het been werd geschoten. De man bedreigde de agenten met een mes.

Rond 1.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een huiselijke twist aan de Acacia in Boxmeer. Ter plaatse troffen de agenten de 35-jarige verdachte aan op straat. Hij bleek een ruit van zijn woning te hebben vernield en was daarbij gewond geraakt aan zijn arm.

Waarschuwingsschot

Omdat het lastig bleek met de man contact te maken zijn de agenten met de vriendin van de verdachte, die ook in de woning aanwezig was, buiten op straat gaan staan. Op dat moment kwam de man op de agenten en zijn vriendin in gelopen. Hij had daarbij een mes in zijn handen en bedreigde hen verbaal. De man werd diverse keren gewaarschuwd, maar hij bleef komen. Ook een waarschuwingsschot stopte de man niet. Uiteindelijk werd hij door de agenten in zijn been geschoten. In totaal werd door drie agenten een schot gelost.

De 35-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan zijn verwondingen. Ter plaatse werd technisch onderzoek verricht en de Rijksrecherche doet, zoals te doen gebruikelijk, onderzoek naar de exacte toedracht van het incident.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):